Főoldal Készletgazdálkodás Áruforgalom Számlázás Gyártás-Szervíz Export-Import Pénzügy Főkönyv Humán Tárgyieszköz Autók-Utak Iktató-Postázó Hívás központ

    A számlázási modul a kiszállított áruk illetve elvégzett szolgáltatások számlázására ill. a szállítói számlák ellenőrzésére szolgál. A vevői számla a rendelés kiszolgálást követően mindenféle beavatkozás nélkül, automatikusan is elkészülhet. A számlázási árak előállítására egyedi értékesítési képletek szolgálnak. A képletek mellett a modul tetszőleges számú és bonyolultságú értékesítési akciót is képes automatikusan kezelni. Az akciókban szereplő áruk, a résztvevő ügyfelek tetszőlegesen kombinálhatók. Az akció eredménye akár árkedvezmény, árukapcsolás, rabat vagy fizetési határidőben adott kedvezmény is lehet. A modul szabadon definiálható számlatípusokkal, formátumokkal dolgozik, ezért számtalan tetszőleges formátumú, külalakú számla készíthető. Lehetőség van idegen nyelvű számla készítésére is, a számlákon az árak és összegek valutában, EURO-ban is feltüntethetők. A rendszerben nem csak egyedi, hanem összevont számlák is készíthetők (ez hatékony megoldás lehet olyan vevők esetében, akik pl. naponta többször is kapnak árut, de csak egy összevont számla készül a részükre naponta vagy akár hetente). A készpénzes számlák elkészültük után automatikusan bekerülnek nem csak a főkönyvi táblákba, hanem a pénzügyi táblákba is.

Vevőszámla adatok (áruk)
Vevőszámla adatok (áruk)
Vevőszámla adatok (egyéb tételek)
Vevőszámla adatok (csoportosítás: ÁFA)
Vevőszámla adatok (csoportosítás: Cikkcsoport)
Vevőszámla adatok (csoportosítás: Könyvelési cikkcsoport)
Számla könyvelések
Vevőszámla egyéb tétel
Kiszállítás tétel

    Késedelmi kamatszámítások lehetségesek számlánként, vevőnként, vagy egyéb csoportosításban is. A késedelmi kamatszámítás szoros kapcsolatban áll a vevő likviditással. A likviditási adatok a készletgazdálkodásban is megjelennek, tehát már a rendelés felvételekor eldönthető, hogy milyen korlátozások vonatkoznak a fizetőképtelen vevőre (adható-e áru, csak korlátozott mennyiségben adható, csak korlátozott összegig, avagy csak készpénzre stb.). A késedelmi kamatok állásáról és folyószámla egyenlegről egyenlegközlő és felszólító levelek készíthetők akár automatikusan is. A vevő és szállító számlák adatai felhasználhatók a pénzügyi tervezés során. A kiszállított árut kísérő bizonylatok (többek között a számla is) a vállalat saját cikkszáma helyett a partner, vevő cikkazonosítóját is tartalmazhatja megkönnyítendő a partner számlafeldolgozását.

    Előre elkészített mintaszámlák alapján a rendszer képes arra is, hogy meghatározott időnként (pl. havonta, negyedévente) nagy mennyiségű számlát készítsen a vevőknek automatikusan. A cégenként megtervezett mintaszámlákat elegendő egyszer rögzíteni, majd a mintaszámla alapján a rendszer tetszőleges időpontban automatikusan vagy manuálisan elkészíti a tényleges vevő számlát.

Szállítói számla (alapadatok)
Szállítói számla (áruk)
Szállítói számla (egyéb tételek)
Szállítói számla (csoportosítás: ÁFA)
Szállítói számla (csoportosítás: cikkcsoport)
Szállítói számla (csoportosítás: könyvelési cikkcsoport
Számla könyvelések
Beszállítás egyéb tétel
Beszállítás tétel

    A szállítói számlák ellenőrzése központilag ill. telephelyenként (minden telephely a saját vásárlásainak számláit ellenőrzi) történhet. A szállítói számlák feldolgozásakor, hasonlóan a vevő számlákhoz, a számlák tartalma automatikusan kerül a megfelelő főkönyvi, folyószámla táblákba ill. az összesítő, gyűjtő táblázatokba. Mind a vevő mind a szállítói számlákon vegyesen lehetnek értékesítési és jóváíró tételek. A modul tartalmaz egy 'Azonnali értékesítés' nevű funkciót, amelynek segítségével bolti ill. raktárról történő kiskereskedelmi készpénzes áruértékesítés valósítható meg (a modul nem tartalmaz APEH engedélyes pénztárgépet, így az csak külső, interfészen keresztül kapcsolódó pénztárgépet kezelhet). Természetesen az azonnali értékesítés a pénztári mozgásokkal együtt a kiválasztott komissiózó raktár árumozgását is automatikusan kezeli.
Termékismertető Főoldal Gyártás-Szervíz