Főoldal Készletgazdálkodás Áruforgalom Számlázás Gyártás-Szervíz Export-Import Pénzügy Főkönyv Humán Tárgyieszköz Autók-Utak Iktató-Postázó Hívás központ

    A modul egy kommunikációs központ, amely a vállalat és partnerei közötti kommunikációs feladatok professzionális kezelését végzi. A modul két fő feladata a vállalat központi külső és belső hangpostájának, faxpostájának megvalósítása és a tényleges call center megvalósítása, ami az automatikus hangmenü-alrendszert (AIVR), az automatikus várakozási sor menedzsert (ACDM) és a beszédkódoló, archiváló alrendszert tartalmazza.

    A call center központi számára jövő hívásokat az automatikus hangmenü-alrendszer fogadja és szolgálja ki. Ha a hívó ügyfél közvetlen operátori közreműködést igényel, és pillanatnyilag nincs szabad operátor, akkor a folyamat további irányítását az automatikus várakozási sor menedzser veszi át. Az automatikus várakozási sor menedzser többféle szempont alapján határozhatja meg a kapcsolandó operátort:

    az automatikus hangmenü-alrendszerben kiválasztott téma alapján
    várakozási idő alapján
    az esetleges korábban választott témák alapján

    Ha a hívó a hangmenü-alrendszerben előzetesen kiválasztott egy témát, akkor a várakozási sor menedzser abból az operátori csoportból fog választani szabad operátort, amelyben ehhez a témához értő operátorok találhatók. Lehetőség van arra, hogy az operátoroknak az egyes témákban szerzett ismereteik szerinti minősítését tárolja a rendszer, majd az operátorok kijelölésénél ezt a minősítést figyelembe vegye (először mindig a lehető legmagasabb képzettségű operátort fogja kapcsolni, majd esetleg a beállított várakozási idő leteltével egy kevésbé képzett operátort). Ha a kapcsolt operátor nem tud segíteni a hívónak, akkor az ügyfél visszakerül a várakozási sor menedzserhez, ami a következő operátor kijelölésénél már figyelembe veszi, hogy az új operátornak magasabban képzettnek kell lennie mint az előzőnek. Ha a hívóhoz nem sikerül megfelelő időn belül operátort kapcsolni, akkor a várakozási sor menedzser visszahívást ajánl az ügyfélnek, amelyhez automatikusan kapcsolja a hangposta alrendszert. Ha a hívó azonos témában többször is telefonál, akkor a várakozási sor menedzser ahhoz az operátor próbálja elsődlegesen kapcsolni az ügyfelet, amelyik korábban is segített problémája megoldásában.
Termékismertető Főoldal Termékismertető